Merguez tuo makkaramaailman Zinedine Zidane, jonka alkuperän ovat omineet Algerialaiset, Tunisialaiset, Marokkolaiset ja lähes kaikki muutkin Pohjois-Afrikan maat, sekä Euroopastakin ranskalaiset, on klassikkotuote vailla vertaa. Merquez on perinteisesti hyvin mausteinen lammasmakkara, joka ei kuitenkaan polta suuta vaan kutkuttelee sopivasti kielentausta. Ylöjärveläinen Mergues ei kikkaile naudanlihasekoituksella, vaan on 100% lammasta ja suunmukaisia mausteita.
Merguez toimii äärimmäisen hyvin grillin kautta käytettynä ja sen kylkeen voi hyvin laittaa vaikkapa salaattia ja halloumia. Juomasuosituksena hyvä pils olut.
ZiZou approves!
Liha (Suomalainen karitsa), valkosipuli, vesi, suola, harissa, mausteet: (mm. tuore korianteri) hapettumisenestoaine (sitruunahappo). Suolena Lampaansuoli
LAKTOOSITON. GLUTEENITON.
RAVINTOSISÄLTÖ 100g: Energia 773kJ/185kcal, Rasva 9,1g, josta tyydyttynyttä 5,3g, Hiilihydraatit 1,0g, josta sokereita 0,3g. Proteiini 18,3g, Ravintokuitu 0,2g, Suola 1,7g.
Huhtikuu tuo mukanaan pääsiäisen ja mikä olisikaan pääsiäiseen sopivampi tuote kuin lampaasta tehdystä Merguezista tehty Merguez-paella.