Merguez- paella – Nakki-Hannu
Etusivu >> Reseptit >>

Merguez- paella

MerguezReseptit

Huhtikuun kuukauden reseptinä esitellään Lammasmakkaroiden aatelia edustavasta Merguez-makkarasta tehty paella. Tästä ohjeesta teet 4 kunnon annosta.

400 grammaa Nakki-hannun merguezia

400 grammaa broilerin paistileikkeitä

2 paprikaa (punainen ja keltainen)

1 iso sipuli

3 valkosipulin kynttä

3 dl pitkäjyväistä riisiä

1 prk (400 grammaa) tomaattimurskaa

1,5 dl vettä tai kanalientä 

1 prk(2,5dl) kermaa

2 tl hunajaa

2 tl soijaa

1tl paprikajauhetta

1 tl oliiviöljyä

suolaa&pippuria myllystä oman maun mukaan

Tuoretta persiljaa

Mustia oliiveja

Limeä

-Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

-Paista mergueziin paistopinta pannulla, jotta makkaraa on helpompi käsitellä veitsellä.

-Leikkaa broilerin paistileikkeet puoliksi, valuta päälle oliiviöljyähiero suolaa, pippuria ja paprikajauhe pintaan.

-Suikaloi paprikat ja sipulit

-Pilko merguez paloiksi
-Mittaa riisi, tomaattimurska, vesi tai kanaliemi, kerma, hunaja ja soija uunivuokaan. Sekoita nesteet ja riisi.

-Lisää kasvikset, makkara ja broileri vuokaan. 

-Paista 200 asteessa n. 45 min kunnes riisi on kypsää.

-Nosta vuoka vetäytymään hetkeksi huoneenlämpöön ja tarjoile tuoreen persiljan, oliivien ja limen kanssa.

Esivalmisteluaika n.15 min & kokonaisaika n. 1h.