Huhtikuun kuukauden reseptinä esitellään Lammasmakkaroiden aatelia edustavasta Merguez-makkarasta tehty paella. Tästä ohjeesta teet 4 kunnon annosta.
400 grammaa Nakki-hannun merguezia
400 grammaa broilerin paistileikkeitä
2 paprikaa (punainen ja keltainen)
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
3 dl pitkäjyväistä riisiä
1 prk (400 grammaa) tomaattimurskaa
1,5 dl vettä tai kanalientä
1 prk(2,5dl) kermaa
2 tl hunajaa
2 tl soijaa
1tl paprikajauhetta
1 tl oliiviöljyä
suolaa&pippuria myllystä oman maun mukaan
Tuoretta persiljaa
Mustia oliiveja
Limeä
-Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
-Paista mergueziin paistopinta pannulla, jotta makkaraa on helpompi käsitellä veitsellä.
-Leikkaa broilerin paistileikkeet puoliksi, valuta päälle oliiviöljyähiero suolaa, pippuria ja paprikajauhe pintaan.
-Suikaloi paprikat ja sipulit
-Pilko merguez paloiksi
-Mittaa riisi, tomaattimurska, vesi tai kanaliemi, kerma, hunaja ja soija uunivuokaan. Sekoita nesteet ja riisi.
-Lisää kasvikset, makkara ja broileri vuokaan.
-Paista 200 asteessa n. 45 min kunnes riisi on kypsää.
-Nosta vuoka vetäytymään hetkeksi huoneenlämpöön ja tarjoile tuoreen persiljan, oliivien ja limen kanssa.
Esivalmisteluaika n.15 min & kokonaisaika n. 1h.