Punajuuri-Aurajuusto-Risotto – Nakki-Hannu
Etusivu >> Reseptit >>

Punajuuri-Aurajuusto-Risotto

Punajuuri-aurajuustoReseptit


Värikäs ja keväinen risotto lounas- tai päivällispöytään

n.4 annosta

1 pkt Nakki-hannun punajuuri-aurajuusto makkaraa
1 kpl shalottisipulia
4 dl arborioriisiä
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl valkoviiniä
8 dl kanalientä
2 dl punajuurimehua
4 rkl voita
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä oliiviöljyssä pannulla muutama minuutti ja lisää riisi.
Paista hetki kokoajan käännellen, kunnes riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi.
Kaada viini pannulle ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt kokonaan riisin joukkoon.
Purista punajuuri-aurajuustomakkarat kuorestaan paloina pannulle ja paista hetki.
Ala lisäämään kanalientä vähitellen pieni kauhallinen kerrallaan ja imeytä liemi aina kokonaan risoton joukkoon ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä.
Kypsennä miedolla lämmöllä kokoajan hieman sekoittaen noin 10-15 minuuttia.
Lisää punajuurimehu risottoon vähän kerrallaan ja annan imeytyä niin, että risotto jää hieman löysäksi ja riisissä on vielä hieman purutuntumaa jäljellä.

Lisää voi ja maun mukaan suolaa ja pippuria ja nauti pikimmiten!