Ruokaisa munakas brunssipöytään
240 g Nakki-Hannun italialaista aamiaisnakkia
200 g vaaleaa ja rapeakuorista leipää
1/2 prk pestoa
1 rss kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
1 rss rucolaa
8 kananmunaa
1 dl maitoa
Suolaa & pippuria maun mukaan
Lämmitä uuni 200 C’ asteeseen.
Leikkaa leipä viipaleiksi ja voitele toinen puoli pestolla. Tämän jälkeen kuutioi leipä isoiksi paloiksi.
Puolita kirsikkatomaatit ja leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi.
Riko munat kulhoon ja lisää maito vatkaten mukaan.
Purista italialaiset nakit pieninä paloina raakana kuorestaan massan joukkoon.
Lisää suola ja pippuri.
Voitele uunivuoka ja lisää puolet rucolasta vuoan pohjalle.
Sekoita nakki-munaseosta hieman, jotta ainesosat ovat tasaisesti sekaisin ja kaada vuokaan.
Lisää seoksen pintaan tomaatit ja punasipulit.
Painele leipä pestopuoli alaspäin munakkaan päälle.
Kypsennä uunissa n. 30 min, kunnes munakas on hyytynyt ja nakit ovat ehtineet kypsyä.
Vetäytä munakasta uunin jälkeen n. 5-10 min huoneenlämmössä ja lisää loput rucolasta munakkaan päälle.
Ei kun nauttimaan!