Helppo ja nopea gnocchivuoka arkeen tai illanistujaisiin.
Ainesosat:
– 4 kpl Nakki-Hannun italialainen aamiaisnakki
– 500g perunagnoccheja
– 250g kirsikkatomaatteja
– 1 prk (400g) tomaattikastiketta
– 1 kpl punasipuli
– 2-3 kpl valkosipulia
– 2 rkl oliiviöljyä
– Mausteita (suola, mustapippuri, paprikajauhe, cayenne-pippuri)
– 1 kpl buffalo mozzarellaa
– 1/2 ruukkua basilikaa tarjoiluun
Valmistusohjeet:
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja voitele uunivuoka rypsi-/tai oliiviöljyllä. Kaada gnocchit vuokaan ja lisää tomaattikastike (tomaattikastikkeen voit halutessasi valmistaa itse oman maun mukaan, mutta kaupan valmiit maustetut tomaattiset pastakastikkeet ajavat asian mainiosti).
Puristele raakamakkarat kuorestaan pieninä paloina vuokaan.
Hienonna puna- ja valkosipuli sekaan ja lisää puolitetut kirsikkatomaatit.
Lisää mausteet mukaan ja sekoita hieman niin, että raaka-aineet ovat tasaisesti vuuassa.
Anna paistua uunin keskitasolla 20 min.
Nosta uunin lämpötilaa 225 asteeseen ja ota vuoka pois uunista, sekoita taas hieman ja revi mozzarella paloina vuoan päälle.
Tämän jälkeen ripottele oliiviöljy pintaan ja anna paistua vielä 10-15 min kunnes mozzarella sulaa pintaan ja saa hieman väriä.
Tarjoile tuoreen basilikan kanssa.