Chorizopata – Nakki-Hannu
Etusivu >> Reseptit >>

Chorizopata

ChorizoReseptit

Helmikuun kuukauden resepti

Täydellisen mausteinen ja lämmittävä pataruoka kylmille keleille, jonka voit hauduttaa uunissa tai hellalla.

Ainesosat

– 200 g Nakki-Hannu Chorizomakkaraa

– 500 g perunaa paloina

– 1 kpl iso sipuli

– 3-4 kpl valkosipuli

– 1 kpl paprika isoksi paloiksi pilkottuna

– 200 g keittojuureksia paloina ( mm. porkkanaa, palsternakkaa, selleriä. Tähän voit myös hyödyntää kauppojen valmiita sekoituksia)

– 1 rkl tomaattipyrettä

– 1 tlk tomaattimurskaa

– 1 kpl lihaliemikuutiota tai fondia

– Öljyä ( rypsi- tai oliivi) 2 rkl

– Mausteita ( suola, mustapippuri, savupaprika, timjamia tuoreena tai kuivattuna)

Leipää ja tuoretta persiljaa tarjoiluun.

Valmistus
Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyn kanssa padassa n. 2 min.          

Purista chorizomakkarat kuorestaan paloina pataan ja lisää tomaattimurska, timjami ja mustapippuri ja paista vielä muutama minuutti.

Lisää kaikki muut raaka-aineet pataan.

Lisää hieman vettä (tai tilkka punaviiniä), siten että kasvikset ja makkarat peittyvät nesteen alle.

Hauduta hellalla miedolla lämmöllä tai siirrä 180 asteiseen uuniin ja anna kypsyä rauhassa n. 40 min (padat rakastavat pitkää kypsennysaikaa, joten jos haluat pidentää kypsennysaikaa voit miedolla lämmöllä hauduttaa pataa pidempään).

Nosta pata jäähtymään ja lisää hieman suolaa oman maun mukaan.

Tarjoile maalaisleivän ja tuoreen persiljan kanssa.

Nauti!